Lördagen den 2'a oktober stormade ett glatt gäng unga häst-tjejer in på bälinge ryttarförenings anläggning, mer redo än någonsin att bli vettskrämda. Allihopa var taggade till tusen att få gå den ökända spökrundan.
 
21 stycken glada ungdomar samlades i ridhuset runt en brasa med filtar, täcken och sittunderlag. Rebecka hade uppdraget att skrämma upp dom innan vandringen med ett gäng ruskiga spökhistorier. Efter historierna fick de information samt delades upp i grupper. En grupp i taget fick börja gå den ruskiga spökrundan med 8 läskiga spöken utplacerade längs med stigen.
 
Rundan började vid ridbanan och fortsatte mot rakbanan där två av våra ruskiga spöken satt utplacerade. Ena som sjöng ryska visor och andra som låg ner i diket. Från skogen kunde vi spöken endast se ficklamporna som kom närmare och närmare och höra de gälla skriken från ungdomarna. Rundan fortsatte upp i skogen längs med en lerig stig där resten av spökerna stod och lurade bakom träden.
 

Väl tillbaka i rudhuset väntade varm choklad med grädde och popcorn. Vilken kväll! Tänkte tjejerna. Men kvällen var inte över än. Eftersom att vi låg före i tidsschemat fick vi spöken springa iväg och gömma oss igen och tjejerna fick gå en minirunda tillsammans med Rebecka.
 
Vi avslutade kvällen med några impulsiva skrämselmoment innan ungdomarna åkte hem och det var dags för oss spöken att städa upp i ridhuset.
 
Vilken lyckad spökkväll!
 
/ Emma